13.9.2009

Panssarivaunujen Alkeet, Ohjaaminen

 
(BT-5 vaunu)

1. Panssarivaunun ohjaaminen 
(huom. vain yksinpelissä on WASD liikuttaminen)


Kuten jo edellä mainitsin, panssarivaunuja ohjataan W, S, ylä- ja alanuolilla. W ja S napit ohjaavat vasenta telaa ja nuolinäppäimillä ohjataan oikeanpuoleista telaa. Simple. Ohessa vielä kuva oikeasta telasta siitä tietämättömille.

Tässä vielä nopea pieni tiivistelmä tavallisimmista ohjausmanöövereistä. Voit kirjoittaa oheisen vaikka muistilapulle ja lapun näytön kylkeen jos ei ohjaus tunnu oikein luonnistuvan.

Suoraan eteenpäin
W+YLÄNUOLI
Suoraan taaksepäin
S+ALANUOLI
Vasen
YLÄNUOLI
Oikea
W
Ohjatessasi vaunua on suositeltavaa että kääntyessä et lyö nappeja pohjaan vaan vähennät vain hieman (painelemalla varovasti ja jaksoittain) jomman kumman telan tehoja. Tämä pitää tankin liikkeessä eteenpäin (samalla estäen vihollissotilaiden lähestymistä takaa) mutta muuttaa suuntaa silti.
Taistelutilanteessa kun panssarivaunun etupanssarin pitäminen vihollista päin on ensiarvoisen tärkeää. Kannattaa painaa toinen tela menemään eteenpäin ja toinen taaksepäin, tällöin toinen tela vetää tankkia taaksepäin ja toinen eteenpäin mikä saa tankin pyörimään paikallaan nopeasti. Kun vihollinen on edessä, tankkisi kestää enemmän kuin yhden osuman. Kun vihollinen on sivulla tai takana tankki on poissa pelistä yhdestä tai joissain tapauksissa kahdesta osumasta.
Lopuksi haluan vielä sanoa että ohjaamisen pitäisi tapahtua refleksinä. Ajaahan ihminen polkupyörää tai autoa, syö, kävelee ja niin edelleen silkan refleksin avulla asiaa enempää ajattelematta. Taistelutilanteessa ohjailun ajatteleminen tuhlaa vain kallitta sekunteja, eli ajelkaa paskarinkiä basessa jos muu tiimi ei hermostu kehittääksenne ohjausrefleksiänne.

Ei kommentteja:

Aika-arkisto